Huurdersinformatie

De huur betalen


U betaalt de huur maandelijks en vooraf. Dit staat ook in uw huurovereenkomst. Het huurbedrag moet uiterlijk de eerste dag van iedere maand bij ons binnen zijn. U kunt op verschillende manieren betalen.

Betalen via automatische incasso
Als u kiest voor automatische incasso, dan wordt de huur maandelijks automatisch van uw rekening afgeschreven. Het grote voordeel is dat u nooit kunt vergeten om te betalen en ook op tijd betaalt. Er worden dus geen administratiekosten in rekening gebracht. Betaalt u nog niet automatisch, maar wilt u dit wel gaan doen, vult u dan een machtigingsformulier in.

Let op: tekent u dit formulier vóór de 15e van de maand, dan start per de 1e van de volgende maand de automatische incasso. Tekent u na de 15e van de maand, dan start de automatische incasso pas in de maand daarna. Dus: als u op 10 augustus tekent voor een automatische incasso, gaat deze in per 1 september. Tekent u op 19 augustus, dan gaat de incasso in per 1 oktober en moet u eenmalig de huur handmatig overmaken.

Betalen via acceptgiro
Als u kiest voor betaling per acceptgiro, dan ontvangt van ons (maandelijks) een acceptgiro die u invult, ondertekent en bij uw eigen bank afgeeft of opstuurt. Als u internetbankiert, vergeet dan niet om het betalingskenmerk zoals vermeld op de acceptgiro, in de omschrijving te vermelden. Beschikt u niet over het betalingskenmerk, dan kunt u ook het vhe-nummer vermelden en uw adres. Het vhe-nummer kunt u opvragen bij IJsseldal Wonen, maar staat ook op de jaarlijkse aanzegging van de huurverhoging vermeld.

Betalen met de PIN aan de balie van IJsseldal Wonen
Als u er voor kiest om per pin-betaling de huur te voldoen, dient u hjervoor maandelijks bij ons kantoor in Twello langs te komen. U ontvangt  van ons een ontvangstbewijs voor uw eigen administratie. Op ons kantoor in Gorssel kunt u niet per pin betalen.

Betaling via storting bij de bank
Diverse banken bieden de mogelijkheid om contant geld direct op onze rekening te storten. Als u hier voor kiest, dient u bij de storting het betalingskenmerk van de acceptgirokaart vermelden. Ons IBAN (rekeningnummer) is NL44RABO0362810400.

Huurachterstand
Het kan gebeuren dat u, om welke reden dan ook, in een situatie terechtkomt waardoor u de huur niet op tijd of niet kunt betalen. In onze folder Uw huur betalen leest u wat dan de mogelijkheden zijn. Wij helpen u hier graag bij.