Huurdersinformatie

Doorstroomregeling 70+


Wij vinden het belangrijk dat er voor starters en gezinnen voldoende eengezinswoningen beschikbaar zijn op de woningmarkt. Op dit moment wonen veel ouderen in onze eengezinswoningen. Om het juist voor deze groep aantrekkelijker te maken om een nieuwe stap in de wooncarrière te maken, bieden we 70+ huurders die wonen in de gemeente Voorst en Lochem een fikse korting op de nieuwe huur. Hierdoor wordt verhuizen ineens een stuk leuker en makkelijker!

Korting op uw nieuwe huur
Verhuizen naar een nieuwe woning betekent vaak dat u meer huur gaat betalen. Om u hierin tegemoet te komen, bieden wij u huurkorting aan. Wie komen er in aanmerking voor deze zogenaamde Doorstroomregeling? Wat zijn de voorwaarden?

  • De huurkorting geldt voor huurders die 70 jaar of ouder zijn en in een eengezinswoning (sociale huur) van IJsseldal Wonen wonen in de gemeente Voorst of Lochem. Zij verhuizen naar een seniorenwoning of appartement van IJsseldal Wonen.
  • De huurkorting bedraagt maximaal 50 procent van het verschil tussen de oude en de nieuwe kale huurprijs (exclusief eventuele servicekosten).
  • De huurkorting geldt voor huurders met een inkomen van maximaal € 35.739
  • De huurkorting bedraagt maximaal € 150,00 per maand.
  • De huurkorting geldt gedurende de hele huurperiode.
  • De nieuwe huurprijs mag niet lager zijn dan de minimale huurprijs in de huurprijscategorie waarin de huurder met zijn inkomen in terecht komt. Zie passend toewijzen.Woonkeus-stedendriehoek.nl

Voorbeeld 1
U bent alleenstaand en heeft een inkomen van € 21.000,- . U betaalt nu € 350,00 per maand aan huur. Het appartement waar u graag naar toe wilt verhuizen, heeft een huurprijs van € 550,00. Het verschil tussen de oude en nieuwe huur bedraagt € 200,00. U krijgt dan € 100,00 huurkorting (50 procent van het verschil in huur) en betaalt dus geen € 550,00 maar slechts € 450,00 per maand.

Voorbeeld 2
Uw huishouden bestaat uit 2 personen en het huishoudinkomen is € 34.000,-. U betaalt nu € 450,-. Het appartement waar u graag naar toe wilt verhuizen, heeft een huurprijs van € 650,-. Het verschil tussen de oude en nieuwe huurprijs bedraagt € 200,00. U krijgt dan maximaal € 100,00 huurkorting (50 procent van het verschil in huur). Vervolgens gaat u kijken wat uw minimale huurprijs moet zijn volgens passend toewijzen. U valt volgens passend toewijzen in de huurcategorie waarin u minimaal een huurprijs van € 586,69 moet betalen. Uw huurprijskorting is dan € 63,31. Dit is het verschil tussen de huurprijs van het appartement € 650,- en het minimum van de huurprijscategorie (passend toewijzen) van € 586,69.  

Meer informatie
Wij beseffen dat de Doorstroomregeling door het toevoegen van passend toewijzen (wettelijk bepaald)  niet makkelijk op papier uit te leggen is. Wij staan u dan ook graag mondeling te woord.U kunt bij ons langskomen aan het Marktplein in Twello of ons bellen.