Onderhoud en reparatie

Vervanging badkamer, keuken of toilet


Uw keuken, badkamer of toilet vervangt IJsseldal Wonen na een aantal jaren. Hiervoor staan vaste termijnen. Uw keuken vervangen wij na 21 jaar, uw badkamer en toilet na 35 jaar. U hoeft dit niet zelf in de gaten te houden. Dat doen wij voor u. Tegen die tijd ontvangt u automatisch bericht van IJsseldal Wonen. Lees hieronder wat u dan kunt verwachten. 
 

Het vervangen van uw keuken

Stap 1.  Doet u mee?
U ontvangt in het jaar dat uw keuken 21 jaar oud is een brief van ons. Hierin kunt u aangeven of u wel of niet uw keuken wilt laten vervangen. Aan onze standaard keukens zijn geen kosten verbonden.

Stap 2. Keuzes maken
Als u heeft aangegeven dat u uw keuken wilt vervangen, ontvangt u van ons een uitnodiging om naar de showroom van IJsseldal Wonen toe te komen. U mag dan zelf  keuzes maken voor de kleuren en materialen van uw nieuwe standaard keuken.

Stap 3. Kiest u liever voor een uitbreiding van de standaard keuken?

Tijdens uw keuzegesprek in onze showroom kiest u uit ons standaard pakket de materialen voor een standaard keuken. Wanneer u een uitbreiding van de standaard keuken wenst, bijvoorbeeld extra kastjes of inbouwapparatuur, dan kunt u direct met onze keukenleverancier en aannemer in gesprek om uw aanvullende wensen te bespreken. Aan deze uitbreidingswensen zijn eenmalige kosten verbonden. U regelt deze uitbreiding zelf via de keukenleverancier en aannemer en ontvangt hiervoor van hen een offerte.

Ziet u na ontvangst van de offerte toch af van de uitbreiding, dan krijgt u een standaard keuken geleverd.

Stap 4. De aannemer komt de huidige keuken opnemen
De aannemer waar IJsseldal Wonen mee samenwerkt, neemt telefonisch contact met u op om een afspraak te maken om de keuken op te nemen.

Stap 5.  Uw keuken wordt besteld en vervangen
Na opname bestelt de aannemer de keuken. U ontvangt een brief met daarin de planning voor uw woning. De keukenrenovatie duurt maximaal 5 werkdagen. Uw keuken wordt in ieder geval vervangen voor november van dat jaar.

Stap 6. De keuken wordt opgeleverd
Uw keuken wordt opgeleverd door de aannemer.

 

Het vervangen van uw badkamer  

Stap 1.  Doet u mee?
U ontvangt in het jaar dat uw badkamer 35 jaar oud is een brief van ons. Hierin kunt u aangeven of u wel of niet uw badkamer wilt laten vervangen. 

Stap 2. Keuzes maken
Als u heeft aangegeven dat u uw badkamer wilt laten vervangen, dan ontvangt u een uitnodiging met datum en tijdstip voor een keuzegesprek in onze showroom.

Stap 3. WMO voorzieningen in uw badkamer
Heeft u nu een WMO voorziening in uw badkamer? Dan plaatsen wij deze met de renovatie gewoon weer terug. Wilt u voor uw nieuwe badkamer een WMO voorziening aanvragen? Dan kunt u terecht bij uw gemeente. 

Stap 4. De aannemer komt de huidige badkamer opnemen
Onze aannemer neemt telefonisch contact met u op om een afspraak te maken om de badkamer op te nemen.

Stap 5.  Uw badkamer wordt besteld en vervangen
Na opname bestelt de aannemer uw badkamer. U ontvangt een brief met daarin de planning voor uw woning. Uw badkamer wordt voor november van dat jaar vervangen.

Stap 6. De badkamer wordt opgeleverd
Uw badkamer wordt opgeleverd door de aannemer.

 

Het vervangen van uw toilet 

Stap 1.  Doet u mee?
U ontvangt in het jaar dat uw toilet 35 jaar oud is een brief van ons. Hierin kunt u aangeven of u wel of niet uw toilet wilt laten vervangen.

Stap 2. Keuzes maken
Als u heeft aangegeven dat u uw toilet wilt laten vervangen, dan ontvangt u een uitnodiging met datum en tijdstip voor een keuzegesprek in onze showroom.

Stap 3. WMO voorzieningen in uw toilet
Heeft u nu een WMO voorziening in uw toilet? Dan plaatsen wij deze met de renovatie gewoon weer terug. Wilt u voor uw nieuwe toilet een WMO voorziening aanvragen? Dan kunt u terecht bij uw gemeente. 

Stap 4. De aannemer komt uw huidige toilet opnemen
Onze aannemer neemt telefonisch contact met u op om een afspraak te maken om uw toilet op te nemen.

Stap 5.  Uw toilet wordt besteld en vervangen
Na opname bestelt de aannemer uw toilet. U ontvangt  een brief met daarin de planning voor uw woning. Uw toilet wordt voor november van dat jaar vervangen.

Stap 6. Het toilet wordt opgeleverd
Uw toilet wordt opgeleverd door de aannemer.

Doet u niet mee?

Ziet u dit jaar af van vervanging? Dan is dat geen enkel probleem voor ons. Wanneer u dit in de toekomst wel wilt, dan moet u dit zelf bij ons melden. Wij kijken dan in welk jaar het opnieuw ingepland kan worden. U ontvangt van ons dan een uitnodiging voor het maken van keuzes.