IJsseldal Wonen bouwt 20 huurwoningen op het terrein van de Detmers kazerne in Eefde

De voormalig Detmers kazerne in Eefde, is een perfecte locatie voor een mooie groene woonwijk. Het totale bouwplan voor deze locatie bestaat uit tachtig woningen. IJsseldal Wonen is van twintig huurwoningen de opdrachtgever. De andere zestig woningen zijn koopwoningen. IJsseldal Wonen en de gemeente Lochem zijn blij dat er sociale huurwoningen worden gebouwd.

 

Start bouw

Hegeman Bouwgroep uit Almelo bouwt vanaf oktober 2022, in opdracht van IJsseldal Wonen, vijftien eengezinswoningen. Bouwmaatschappij Ufkes uit Apeldoorn neemt vijf eengezinswoningen voor hun rekening. Zij zijn met de bouw van deze woningen in mei 2022 al gestart.

 

De woningen

Het gaat hier om twintig sociale huurwoningen. Het zijn kleine eengezinswoningen. De hoekwoningen zijn wat ruimer van opzet dan de tussenwoningen. Het zijn drie woonblokken van acht, zeven en vijf woningen.
De vijf woningen, waarvan de bouw al gestart is, zijn al verhuurd. De overige vijftien woningen hebben inmiddels ook op Woonkeus Stedendriehoek gestaan. Als u ingeschreven staat bij Woonkeus Stedendriehoek kon u reageren op deze woningen om eventueel hiervoor in aanmerking te komen.

 

Parkachtige omgeving

Toen de Detmers kazerne in 2012 sloot, hoefde de gemeente Lochem niet lang na te denken over een nieuwe bestemming. Het was een goede plek voor een nieuwe, groene wijk. De architecten lieten zich inspireren door de oude buitenplaatsen in dit gebied. Tussen de woningen komt een gedeeltelijk autovrij park met kronkelende paden en een rijke schakering van bomen en heesters. De architectuur heeft een natuurlijke uitstraling die precies past bij de omgeving.

 

Hierbij de namen op de foto van links naar rechts:

Dave Hakkert, projectontwikkelaar Loostad;

Gert-Jan Hofmeier, projectontwikkelaar Hegeman Bouwgroep;

Bas Siemes, projectontwikkelaar IJsseldal Wonen;

Dave van Zalk, directeur-bestuurder IJsseldal Wonen;

Marja Eggink, wethouder gemeente Lochem;

Evert van Kooten, directeur Hegeman Bouwgroep;

Edwin Zeevalkink, directeur Bouwmaatschappij Ufkes;

Henk Leenders, directeur Bouwmaatschappij Ufkes.