Dit voorjaar organiseert de gemeente Lochem in samenwerking met de wijkagenten, SWL en ‘t Baken 2 bijeenkomsten voor senioren. Tijdens de informatieve bijeenkomsten ‘Echt of Nep?’ wordt aan de hand van korte filmpjes gesproken over digitale oplichting. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve is gespreksleider.

 

Hoe vaak krijgt u een mailtje of en appje waarvan u denkt, klopt dit wel? In deze tijd waarin alles vlug moet gaan en veel via internet gaat, zijn er ook criminelen die hier misbruik van maken. Zij proberen u op te lichten en u geld afhandig te maken.

 

Het doel van de bijeenkomst is om ouderen weerbaarder te maken tegen digitale oplichting. U leert hier handige tips over onder andere nep e-mails en nep-appjes. Kom langs en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting, digitaal of aan de deur!

 

Sebastiaan van ’t Erve: “Cybercriminaliteit is actueel. Je wordt er gemakkelijk slachtoffer van. We helpen u graag om weerbaar te worden”.

 

Kind of verzorgende

Wilt u graag dat uw (schoon)ouders zich kunnen weren tegen oplichting, maar kunnen zij zelf niet komen? Bent u mantelzorger of verleent u zorg aan ouderen? Dan bent u ook van harte welkom. U kunt de informatie dan overbrengen aan uw (schoon)ouders of aan de mensen voor wie u zorgt.  

 

Waar en wanneer?

 

Datum: donderdag 11 mei

Tijd: 14.00-16.00 uur

Locatie: Het Hart, Eefde

 

Datum: donderdag 8 juni

Tijd: 14.00-16.00 uur

Locatie: gemeentehuis, Hanzeweg 8 in Lochem (vergadercentrum begane grond)

 

 

Aanmelden

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan op de website: www.lochem.nl/samen-weerbaar

U mag ook bellen met Dian Derksen, gemeente Lochem, telefoon (0573) 28 92 26.