Huur opzeggen

Wilt u de huur opzeggen bij IJsseldal Wonen? Vul dan het huuropzeggingsformulier in en stuur deze naar ons door. Na het opzeggen van de huur doen wij een eindinspectie van de woning. Heeft u inboedel die de volgende huurder kan overnemen? Maak hier dan samen afspraken over. De dag waarop u de sleutels inlevert, is de laatste huurdag.

Huur opzeggen

De huur kunt u opzeggen via het huuropzeggingsformulier. Deze stuurt u ingevuld en ondertekend naar ons retour via post of e-mail. Of u levert het formulier in aan de balie bij ons kantoor in Twello. De opzegtermijn is minimaal één maand. De dag waarop IJsseldal Wonen uw huuropzegging ontvangt, bepaalt de einddatum van de huurperiode. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De dag waarop u de sleutels inlevert, is de laatste huurdag.

Huur opgezegd

Na ontvangst van het formulier, nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor een voorinspectie en eindinspectie van de woning. Zorg ervoor dat uw telefoonnummer en e-mailadres correct zijn ingevuld op het formulier. 

Tip! Wij raden u aan om uw huur zo ruim mogelijk van tevoren op te zeggen. Hierdoor is de kans groter dat er snel een nieuwe huurder is, die bijvoorbeeld een deel van de inboedel kan overnemen. Ook heeft u zo meer tijd om eventuele werkzaamheden (die u zelf moet uitvoeren) op tijd klaar te hebben.

De volgende huurder

Na de voorinspectie van de woning, wordt uw woning te huur of te koop aangeboden. Wordt de woning opnieuw verhuurd? Dan geven wij de nieuwe huurder, na uw toestemming, uw telefoonnummer. De nieuwe huurder neemt dan contact met u op om een afspraak te maken voor het bezichtigen van de woning. Vraag de nieuwe huurder naar de aanbiedingsbrief die hij/zij heeft ontvangen van IJsseldal Wonen. Iemand die deze brief niet bij zicht heeft, hoeft u niet binnen te laten. 

Overname van inboedel

Roerende zaken als gordijnrails, meubels of vloerbedekking kunt u eventueel verkopen aan de nieuwe huurder. Dit moet u onderling zelf regelen en vastleggen op een overnameformulier. Is er op het moment van de eindopname nog geen nieuwe huurder? Dan kunt u in overleg met de opzichter de goederen achterlaten voor de nieuwe huurder. Besluit de nieuwe huurder om niets over te nemen, dan krijgt u een paar dagen de tijd om de goederen alsnog op te komen halen. 

Veelgestelde vragen

De huur van een garagebox of parkeerplaats kunt u opzeggen via hetzelfde huuropzeggingsformulier als voor een woning. Deze stuurt u ingevuld en ondertekend naar ons retour via post of e-mail. Of u levert het formulier in aan de balie van ons kantoor in Twello. Bij "Huidig adres" vult u het adres in van uw garagebox of parkeerplaats. Bij "Nieuw adres" vult u het adres in waar u onze schriftelijke bevestiging van de huuropzegging wilt ontvangen.

Nee, dat hoeft niet. Opzeggen kan op elke werkdag, met uitzondering van feestdagen. De minimale opzegtermijn bedraagt één maand.

De opzegtermijn is minimaal één maand. De dag waarop IJsseldal Wonen uw huuropzegging ontvangt, bepaalt de einddatum van de huurperiode. De maximale opzegtermijn is 3 maanden. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand.

De huur kunt u opzeggen via het Huuropzeggingsformulier.pdf . Deze stuurt u ingevuld en ondertekend naar ons retour via post of e-mail. Of u levert het formulier in aan de balie bij ons kantoor in Twello.

Gaat u verhuizen, maar blijft uw huisgenoot waarmee u samen de woning huurt wel in de woning wonen? Dan moet u afstand doen van de huurovereenkomst. U vult dan het formulier deelopzegging in. U kunt het formulier digitaal invullen en ondertekenen en naar ons mailen. Maar u kunt het ook printen, ondertekenen en inleveren bij ons op kantoor of het formulier bij ons op kantoor invullen. Neem dan wel een legitimatiebewijs mee. U kunt ons ook bellen of een e-mail sturen, dan sturen wij u het opzeggingsformulier per post toe. 

Tijdens de voorinspectie zal een van onze opzichters in de woning een inspectie doen en aangeven waar u aan moet voldoen om de woning goed op te leveren. De opzichter geeft aan welke reparaties uitgevoerd moeten worden en of die voor uw rekening komen of van IJsseldal Wonen. De opzichter legt ook uit wat ter overname aangeboden kan worden aan een volgende huurder.

Nee, maar wel in goede staat en volgens de afspraken die u maakt met IJsseldal Wonen bij de vooropname. De woning moet technisch in orde, goed onderhouden, schoon en veilig zijn.

Deze moet u ophalen voordat u op de laatste contractdag de sleutel inlevert.

Op het moment dat IJsseldal Wonen een nieuwe huurder heeft gevonden en deze wil niets overnemen, dan heeft u drie werkdagen de tijd om de spullen uit de woning op te halen. De sleutel kunt u ophalen bij ons op het kantoor.