Huur opzeggen

Wilt u de huur opzeggen bij IJsseldal Wonen? Vul dan het huuropzeggingsformulier in en stuur deze naar ons door. Na het opzeggen van de huur doen wij een eindinspectie van de woning. Heeft u inboedel die de volgende huurder kan overnemen? Maak hier dan samen afspraken over. De dag waarop u de sleutels inlevert, is de laatste huurdag.

Huur opzeggen

De huur kunt u opzeggen via het huuropzeggingsformulier. Deze stuurt u ingevuld en ondertekend naar ons retour via post of e-mail. Of u levert het formulier in aan de balie bij ons kantoor in Twello. De opzegtermijn is minimaal één maand. De dag waarop IJsseldal Wonen uw huuropzegging ontvangt, bepaalt de einddatum van de huurperiode. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De dag waarop u de sleutels inlevert, is de laatste huurdag.

Huur opgezegd

Na ontvangst van het formulier, nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor een voorinspectie en eindinspectie van de woning. Zorg ervoor dat uw telefoonnummer en e-mailadres correct zijn ingevuld op het formulier. 

Tip! Wij raden u aan om uw huur zo ruim mogelijk van tevoren op te zeggen. Hierdoor is de kans groter dat er snel een nieuwe huurder is, die bijvoorbeeld een deel van de inboedel kan overnemen. Ook heeft u zo meer tijd om eventuele werkzaamheden (die u zelf moet uitvoeren) op tijd klaar te hebben.

De volgende huurder

Na de voorinspectie van de woning, wordt uw woning te huur of te koop aangeboden. Wordt de woning opnieuw verhuurd? Dan geven wij de nieuwe huurder, na uw toestemming, uw telefoonnummer. De nieuwe huurder neemt dan contact met u op om een afspraak te maken voor het bezichtigen van de woning. Vraag de nieuwe huurder naar de aanbiedingsbrief die hij/zij heeft ontvangen van IJsseldal Wonen. Iemand die deze brief niet bij zicht heeft, hoeft u niet binnen te laten. 

Overname van inboedel

Roerende zaken als gordijnrails, meubels of vloerbedekking kunt u eventueel verkopen aan de nieuwe huurder. Dit moet u onderling zelf regelen en vastleggen op een overnameformulier. Is er op het moment van de eindopname nog geen nieuwe huurder? Dan kunt u in overleg met de opzichter de goederen achterlaten voor de nieuwe huurder. Besluit de nieuwe huurder om niets over te nemen, dan krijgt u een paar dagen de tijd om de goederen alsnog op te komen halen. 

Veelgestelde vragen

De huur van een garagebox of parkeerplaats kunt u opzeggen via hetzelfde huuropzeggingsformulier als voor een woning. Deze stuurt u ingevuld en ondertekend naar ons retour via post of e-mail. Of u levert het formulier in aan de balie van ons kantoor in Twello. Bij "Huidig adres" vult u het adres in van uw garagebox of parkeerplaats. Bij "Nieuw adres" vult u het adres in waar u onze schriftelijke bevestiging van de huuropzegging wilt ontvangen.

Nee, dat hoeft niet. Opzeggen kan op elke werkdag, met uitzondering van feestdagen. De minimale opzegtermijn bedraagt één maand.

De opzegtermijn is minimaal één maand. De dag waarop IJsseldal Wonen uw huuropzegging ontvangt, bepaalt de einddatum van de huurperiode. De maximale opzegtermijn is 3 maanden. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand.

De huur kunt u opzeggen via het Huuropzeggingsformulier.pdf . Deze stuurt u ingevuld en ondertekend naar ons retour via post of e-mail. Of u levert het formulier in aan de balie bij ons kantoor in Twello.

Gaat u verhuizen, maar blijft uw huisgenoot waarmee u samen de woning huurt wel in de woning wonen? Dan moet u afstand doen van de huurovereenkomst. U vult dan het formulier deelopzegging in. U kunt het formulier digitaal invullen en ondertekenen en naar ons mailen. Maar u kunt het ook printen, ondertekenen en inleveren bij ons op kantoor of het formulier bij ons op kantoor invullen. Neem dan wel een legitimatiebewijs mee. U kunt ons ook bellen of een e-mail sturen, dan sturen wij u het opzeggingsformulier per post toe. 

Tijdens de voorinspectie zal een van onze opzichters in de woning een inspectie doen en aangeven waar u aan moet voldoen om de woning goed op te leveren. De opzichter geeft aan welke reparaties uitgevoerd moeten worden en of die voor uw rekening komen of van IJsseldal Wonen. De opzichter legt ook uit wat ter overname aangeboden kan worden aan een volgende huurder.

Nee, maar wel in goede staat en volgens de afspraken die u maakt met IJsseldal Wonen bij de vooropname. De woning moet technisch in orde, goed onderhouden, schoon en veilig zijn.

Deze moet u ophalen voordat u op de laatste contractdag de sleutel inlevert.

Op het moment dat IJsseldal Wonen een nieuwe huurder heeft gevonden en deze wil niets overnemen, dan heeft u drie werkdagen de tijd om de spullen uit de woning op te halen. De sleutel kunt u ophalen bij ons op het kantoor.

Wij vinden het belangrijk dat er voor starters en gezinnen voldoende eengezinswoningen beschikbaar zijn. Op dit moment wonen veel ouderen in deze eengezinswoningen. Om het voor deze groep aantrekkelijker te maken om kleiner te gaan wonen, bieden we huurders in de gemeente Voorst en Lochem die 70 jaar of ouder zijn een korting op de nieuwe huur. Hierdoor wordt verhuizen ineens een stuk leuker en makkelijker!

Wat zijn de voorwaarden?

  • U staat ingeschreven als woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek.
  • De huurkorting geldt voor huurders die 70 jaar of ouder zijn en een eengezinswoning (sociale huurwoning) van IJsseldal Wonen huren in de gemeente Voorst of Lochem. Zij verhuizen naar een seniorenwoning of appartement van IJsseldal Wonen.
  • De huurkorting bedraagt maximaal 50 procent van het verschil tussen de oude en de nieuwe kale huurprijs (exclusief eventuele servicekosten).
  • De huurkorting geldt voor huurders met een inkomen van maximaal € 36.798.
  • De huurkorting bedraagt maximaal € 150,00 per maand.
  • De huurkorting geldt gedurende de hele huurperiode.
  • Passend toewijzen is van toepassing, dus de netto huurprijs van de nieuwe woning wordt nooit lager dan de minimale huurprijs volgens passend toewijzen. Meer informatie over passend toewijzen vindt u op de website van Woonkeus Stedendriehoek.