Onderhoud

IJsseldal Wonen voert regelmatig onderhoud uit aan uw woning. Denk dan aan werkzaamheden zoals, buitenschilderwerk, controle hang- en sluitwerk en vervanging van dakbedekking op platte daken. In de kalender ziet u wanneer we in uw woning of complex aan de slag gaan. Voor het vervangen van uw sanitair of keuken gelden andere richtlijnen.

Kalender planmatig onderhoud 2018

Bij planmatig onderhoud gaat het om groot onderhoud aan de buitenkant van uw woning zoals het schilderen van kozijnen of het vervangen van het dak. Maar ook het planmatig (dus in grotere aantallen) vervangen van badkamers, keukens en toiletten. Planmatig onderhoud doen we altijd bij meerdere woningen tegelijk, meestal per straat of woonblok. Uiteraard ontvangt u altijd bericht wanneer wij bij u aan de slag gaan. De kosten voor dit onderhoud zijn voor ons. Voorafgaand aan het werk ontvangt u van ons schriftelijk bericht over de startdatum en het uitvoerend bedrijf.

Benieuwd wanneer uw woning of complex aan de beurt is? Bekijk dan de planmatig onderhoud kalender. Daarin ziet u ook welke werkzaamheden we uit gaan voeren:

Vervangen sanitair en keuken

IJsseldal Wonen heeft vaste richtlijnen voor het vervangen van uw sanitair en keuken. Uw keuken, badkamer of toilet vervangen wij na een aantal jaren. Hiervoor staan vaste termijnen. Uw keuken vervangen wij na 21 jaar, uw badkamer en toilet na 35 jaar. U hoeft dit niet zelf in de gaten te houden. Dat doen wij voor u. Tegen die tijd ontvangt u automatisch bericht van ons.

Asbest verwijderen

Dit jaar krijgen alle woningen een asbestkaart, voor in de meterkast, toegestuurd. Daar staat op of we asbest hebben gevonden in uw woning of in een vergelijkbare woning. IJsseldal Wonen komt dan bij u langs, om het asbest te verwijderen. Dat laten wij u op tijd weten. Het is tot die tijd belangrijk dat u het asbest niet beschadigt tijdens bijvoorbeeld het klussen. Door de asbestkaart weten u en andere mensen die gaan klussen in uw woning, waar asbest aanwezig is. Wel zo veilig!

U ontvangt een brief waarin staat wat een asbestkaart precies inhoudt. Plak de asbestaart aan de binnenkant van de meterkastdeur.