Reparatieverzoek

Elk huis heeft onderhoud nodig, maar een storing in of om uw woning is vervelend. Wij helpen graag om de storing op te lossen. Een reparatieverzoek dient u eenvoudig bij ons in. Let op: in de Coronatijd verlopen reparaties iets anders dan normaal. Hoe dat werkt, leest u hier.
Lees in het Onderhouds-ABC wie verantwoordelijk is voor het onderhoud, de reparatie of vervanging. Kiest u voor zekerheid? Word lid van het service- en glasfonds om u te verzekeren tegen kleine ongemakken.

Reparatieverzoek indienen

We pakken reparatieverzoeken weer op binnen de richtlijnen van de overheid. Hoe dat werkt, leest u hier.

Let op: CV-storingen, MV-storingen, rioolverstoppingen en noodgevallen (bijvoorbeeld een gaslek) meldt u door te bellen naar 0571 27 79 79.

Service- en glasfonds

Bij het huren van een huis komen sommige onderhoudswerkzaamheden voor uw rekening. Dit is door de overheid bepaald. Bent u lid van het glas- en servicefonds? Dan neemt IJsseldal Wonen enkele onderhoudswerkzaamheden van u over. Voor de meeste huurders geldt dat ze bij het tekenen van het huurcontract automatisch lid zijn van beide fondsen. Bent u nog geen lid? Dan kunt u ons bellen om alsnog lid te worden. U betaalt een eenmalig inschrijfgeld en vervolgens betaalt u het maandelijks lidmaatschap.

Tochtstrips

Wist u dat...

...het aanbrengen en onderhouden van tochtwerende voorzieningen, voor zover de kosten gering zijn, voor rekening komt voor de huurder? Alleen tochtprofielen die bij de woning horen, worden door IJsseldal Wonen onderhouden. Meer informatie over wie verantwoordelijk is voor welk soort onderhoud vindt u op de website van de Rijksoverheid en in ons Onderhouds-ABC.

Onderhouds-ABC

Het onderhouds-ABC geeft u een compleet overzicht van wie verantwoordelijk is voor de verschillende werkzaamheden. Bekijk hieronder het Onderhouds-ABC:

Veelgestelde vragen

U kunt dit doorgeven via 0571 27 79 79. Tijdens de Coronatijd verloopt dit binnen de richtlijnen van de overheid. Lees er hier meer over.

 

Hebt u een spoedeisend reparatieverzoek, zoals een kapotte gasleiding, buitensluiting of ernstige waterlekkage? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0571 27 79 79. Onze storingsdienst is bij noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar.

Woont u in de gemeente Voorst? Bel Van der Sluis via 0900 344 65 55.

Woont u in de gemeente Lochem? Bel Installatiebedrijf Eefting via 0575 492 958.

Controleer eerst of de hoofdkraan helemaal is opengedraaid. Is de hoofdkraan open? Dan is het mogelijk dat Vitens met werkzaamheden bezig is in de buurt. Controleer op https://waterstoring.nl/ of er een storing bij u in de buurt bekend is of neem telefonisch contact op met Vitens via 0800 0359 (24 uur per dag bereikbaar).

Neem bij rioolverstopping telefonisch contact met ons op via 0571 27 79 79 en kies voor de optie "Rioolverstopping". U wordt dan direct doorverbonden met Van der Velden. U kunt Van der Velden ook rechtstreeks bellen via 026 321 53 16 of uw rioolverstopping doorgeven via dit formulier.

Wij hebben geen reservesleutels van onze woningen. Als u telefonisch contact met ons opneemt via 0571 27 79 79, geven wij een timmerman opdracht om uw woning te openen. De wachttijd bedraagt meestal maximaal een uur. Let op, bij buitensluiting worden kosten in rekening gebracht. Wij hanteren hiervoor standaardprijzen. De kosten bedragen € 121,- tijdens onze openingstijden en € 181,50 buiten onze openingstijden. Hebt u een ruit beschadigd om uw woning binnen te komen? Dan valt dit niet onder het glasfonds. Alle kosten van het glasherstel worden dan aan u doorberekend.

Een aantal onderhoudswerkzaamheden moet u zelf uitvoeren. In sommige gevallen kan dit best lastig zijn. Wij nemen u dit graag uit handen. Daarom hebben we het service- en glasfonds opgericht.

Dit vindt u in ons Onderhouds-ABC. Meer informatie over wie verantwoordelijk is voor welk soort onderhoud vindt u op de website van de Rijksoverheid.