De nieuwbouw van vijf eengezinswoningen in Teuge (fase 1) is in 2020 opgeleverd. De nieuwbouw van fase 2 is in april 2021 opgeleverd. Fase 2 bestaat uit acht eengezinswoningen. Alle woningen worden gerealiseerd door Bouwbedrijf Nikkels.

Voor het eerst bij een nieuwbouw van IJsseldal Wonen werden Hydrotops toegepast in het dakvlak. Dit is een combinatie van een buiten- en binnenunit ten behoeve van de warmtepomp. De Hydrotop wordt geïntegreerd in het dak. Hierdoor is er geen binnenunit meer in de trapkast en geen buitenunit meer in de achtertuin. Aan de achterzijde op het dakvlak worden zonnepanelen geplaatst. Volgens de planning zullen de woningen (fase 1) medio oktober aan IJsseldal Wonen worden opgeleverd en aansluitend krijgen de nieuwe bewoners de sleutel.

Park van Teuge fase 2

In fase 2 werden nog acht eengezinswoningen gebouwd. De start van de bouw was begin september 2020, de oplevering was in april 2021. De woningen werden van 5 september tot en met 10 september 2020 geadverteerd op Woonkeus Stedendriehoek.

Huurprijzen
De huurprijs van een hoekwoning is € 663,00 per maand. De tussenwoningen hebben een huurprijs van € 619,00 per maand. Daarnaast betaalt u maandelijks € 5,21 voor het glas- en servicefonds. De woningen werden gebouwd door Bouwbedrijf Nikkels uit Twello. In deze flyer vindt u meer informatie over de woningen.

ligging van de woningen (de gele cirkel is fase 1, de rode cirkels fase 2)
ligging van de woningen (de gele cirkel is fase 1, de rode cirkels fase 2)

De woningen zien er als volgt uit: op de begane grond een woonkamer met open keuken, toilet en hal. Op de eerste verdieping twee of drie slaapkamers en een badkamer. De zolder is bereikbaar met een vaste trap.

De woningen voldoen aan de nieuwste kwaliteitseisen wat betreft isolatie en woongenot. De keuken wordt met een standaardopstelling zonder apparatuur geleverd. Voor de afwerking van het toilet en de badkamer was er keuze uit twee verschillende soorten tegels.

Installatie
De gasloze woningen zijn voorzien van een warmtepomp.

Toewijzing

impressie
impressie

Eén hoekwoning en één tussenwoning werden met voorrang toegewezen aan woningzoekenden uit Teuge zelf. Hiervoor gelden de regels voor dorpsbinding. U moet dan, op het moment van toewijzing, minimaal 1 jaar in Teuge wonen op een adres voor permanente woonbestemming. Urgent woningzoekenden hebben dan geen voorrang.