Kleiner wonen

Wilt u kleiner wonen? Maak gebruik van de 70-plus doorstroomregeling of schrijf u in voor een aanleun- of steunpuntwoning in de gemeente Lochem of Voorst.

Gemeente Lochem

In Almen, Epse en Harfsen beschikken wij over seniorencomplexen met een eigen ontmoetingsruimte. Het zijn zelfstandige gelijkvloerse woningen waar ouderen beschut kunnen wonen.

U zoekt naar eigen wens en behoefte de gezelligheid van medewerkers en omwonenden in het gebouw op. De ontmoetingsruimten zijn in beheer bij een stichting en worden gerund door vrijwilligers.

Neem contact op met de ouderenadviseurs van Stichting Welzijn Lochem om in aanmerking te komen voor een woning in zo'n complex. 

Gemeente Voorst

IJsseldal Wonen beschikt in Twello over 62 aanleunwoningen bij woonzorgcentrum Martinushof. In de gelijkvloerse appartementen wonen ouderen zelfstandig en kunnen ze gebruik maken van ontmoetingsplek ’t Trefpunt in Martinushof. U kiest uw eigen zorgleverancier als u zorg nodig heeft.

Neem contact op met de Afdeling Verhuur van IJsseldal Wonen om in aanmerking te komen voor deze aanleunwoningen.

70-plus doorstroomregeling

Wij vinden het belangrijk dat er voor starters en gezinnen voldoende eengezinswoningen beschikbaar zijn. Op dit moment wonen veel ouderen in deze eengezinswoningen. Om het voor deze groep aantrekkelijker te maken om kleiner te gaan wonen, bieden we huurders in de gemeente Voorst en Lochem die 70 jaar of ouder zijn een korting op de nieuwe huur. Hierdoor wordt verhuizen ineens een stuk leuker en makkelijker!

Wat zijn de voorwaarden?

  • U staat ingeschreven als woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek.
  • De huurkorting geldt voor huurders die 70 jaar of ouder zijn en een eengezinswoning (sociale huurwoning) van IJsseldal Wonen huren in de gemeente Voorst of Lochem. Zij verhuizen naar een seniorenwoning of appartement van IJsseldal Wonen.
  • De huurkorting bedraagt maximaal 50 procent van het verschil tussen de oude en de nieuwe kale huurprijs (exclusief eventuele servicekosten).
  • De huurkorting geldt voor huurders met een inkomen van maximaal € 36.798.
  • De huurkorting bedraagt maximaal € 150,00 per maand.
  • De huurkorting geldt gedurende de hele huurperiode.
  • Passend toewijzen is van toepassing, dus de netto huurprijs van de nieuwe woning wordt nooit lager dan de minimale huurprijs volgens passend toewijzen. Meer informatie over passend toewijzen vindt u op de website van Woonkeus Stedendriehoek.

Hoe kom ik in aanmerking?

U kunt zich niet apart voor de doorstroomregeling inschrijven. Hebt u op een woning gereageerd en krijgt u deze aangeboden? Meld dan dat u gebruik wilt maken van de doorstroomregeling.

Hoe kan de doorstroomregeling eruit zien in mijn situatie?

U bent alleenstaand en heeft een inkomen van € 21.000,- . U betaalt nu € 350,00 per maand aan netto huur. Het appartement waar u graag naar toe wilt verhuizen, heeft een netto huurprijs van € 550,00. Het verschil tussen de oude en nieuwe huur bedraagt € 200,00. U krijgt dan € 100,00 huurkorting (50 procent van het verschil in netto huur) en betaalt dus geen € 550,00 maar slechts € 450,00 per maand.