Wij starten met de verhuur van een Friendswoning. Je huurt samen met twee vrienden of vriendinnen een woning met deels eigen en deels gemeenschappelijke voorzieningen. Het gaat om een ruime eengezinswoning in Twello aan de Omloop 31.

IJsseldal Wonen wil kijken of er behoefte is aan zo’n concept waarbij vrienden samen willen huren.

De woning heeft een woonkamer, 4 slaapkamers en 2 badkamers. Daarnaast is er nog een tuin en berging bij de woning. De huurprijs is € 300,- per persoon. Hiervoor krijgt ieder de beschikking over één of twee slaapkamers en maak je gezamenlijk gebruik van de rest van de woonruimte.Jullie regelen zelf de nutsvoorzieningen.

De voorwaarden:

  • Tenminste 2 van de 3 personen wonen in of hebben een binding met de gemeente Voorst.
  • De minimum leeftijd is 18 jaar en de maximum leeftijd bij aangaan van de huurovereenkomst is 27 jaar.
  • Iedere bewoner sluit een huurovereenkomst voor onzelfstandige woonruimte voor de duur van maximaal 5 jaar.

Wil je met drie vrienden/vriendinnen samen starten in de Friendswoning dan meld je vóór 26 juni aan via info-at-ijsseldalwonen.nl. Als er meer belangstelling is, wordt de rangorde door loting bepaald. Eventuele vragen kun je mailen naar info@ijsseldalwonen.nl of bellen met 0571-27 79 79 vragen naar Peter Jansen of Mirjam Lazeroms.

Waarom doen we dit?
In 2018 is er onderzoek gedaan in de gemeente over de woonbehoefte van jongeren. Eén van de uitkomsten was dat een deel van de jongeren graag in de gemeente Voorst wil blijven. IJsseldal Wonen wil een gevarieerd aanbod voor jongeren. Reden om dit experiment van een Friendswoning aan te gaan.