Dit jaar gaan we ruim 140 woningen in Twello comfortabeler en energiezuiniger maken. Het gaat om eengezinswoningen en seniorenwoningen. We gaan de bodem en het dak isoleren. Ook isoleren we de spouwmuur als dat mogelijk is.

Comfortabel en energiezuinig wonen
Comfortabel en energiezuinig wonen

Zo ontstaat een comfortabel huis: in de winter lekker warm en 's zomers behaaglijk. Door de goede isolatie zal het huis van binnen ook een stuk droger zijn en daardoor is er minder kans op vocht en schimmel.

Bewoners moeten toestemming geven voor deze maatregelen. Wij brengen iedereen een bezoek waarin we vragen kunnen beantwoorden. Het kan zijn dat er ook asbest moet worden verwijderd. Dat bekijken we per woning.

Het isoleren gebeurt door Talen en Wolters. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2020.

Ervaring huurders

Ben en Ria Egbers wonen in Twello. Onlangs is hun woning al voor een groot deel geïsoleerd door IJsseldal Wonen, alleen de gevelisolatie wordt nog gedaan. Mevrouw Egbers: “Het is heel mooi geworden, we zijn er heel tevreden over.”

Voordat de dakisolatie aangebracht kon worden, moest de zolder worden ontruimd. “De kasten die we 20 jaar geleden zelf hadden gemaakt, moesten we aanpassen. Een deel ervan konden we hergebruiken, maar we hebben nieuw hout gebruikt. Ook de linnenkast is ingekort,” vertelt mevrouw Egbers. “Dat is goed gelukt, zelfs de spiegel, maar mijn man is schilder geweest en kan dus glas snijden.” De heer en mevrouw Egbers hebben bij het ontruimen, meteen de boel opgeruimd. “We hebben veel naar de kringloop gebracht, dit was echt een mooie gelegenheid om eens op te ruimen.”

Met het warme weer in de zomer, merkten ze meteen al verschil. “De eerste paar dagen bleef het boven lekker koel door de dakisolatie, voorheen werd het altijd direct heel warm.”