Huurwoning met spoed

Zoekt u met spoed een huurwoning? Reageer dan op lotingwoningen. Heeft u vanwege sociale, medische of financiële redenen dringend een woning nodig? Neem dan contact met ons op.

Lotingwoningen

Lotingwoningen herkent u aan het lotingwoning-label in de advertentie. Minimaal 10% van de aangeboden woningen bij Woonkeus Stedendriehoek wordt verloot onder ‘spoedzoekers’. Iedereen die reageert op de woning heeft gelijke kansen. Het maakt dus niet uit hoeveel inschrijfduur u heeft opgebouwd.

Let op: krijgt u door loting een woning aangeboden, dan moet u de woning accepteren. Als u weigert, mag u de eerste drie maanden niet meer reageren op het woningaanbod.

Urgentie

Heeft u vanwege sociale, medische of financiële redenen dringend een woning nodig? Dan is het mogelijk om urgentie aan te vragen. Als een woningzoekende voorrang krijgt, moeten andere woningzoekenden langer wachten op een woning. Een urgentieverklaring wordt daarom alleen in uitzonderlijke en dringende situaties gegeven.

Kansadviesgesprek

Denkt u in aanmerking te komen voor urgentie? Neem dan contact op met IJsseldal Wonen. Wij maken dan een afspraak voor een kansadviesgesprek. Tijdens dit gesprek wordt ingeschat of u kans maakt op urgentie. Is dat zo? Dan krijgt u een urgentiewijzer, een speciaal formulier om in te vullen. Deze levert u samen met de gevraagde documenten weer bij IJsseldal Wonen in. Er wordt vervolgens een rapportage gemaakt voor de urgentiecommissie.

Het aanvragen van urgentie kost € 30,00.

Urgentiecommissie

De regionale urgentiecommissie beoordeelt de urgentieverzoeken. Als u urgentie krijgt, dan is deze vier maanden geldig. In die tijd kunt u met voorrang reageren op het woningaanbod.

Veelgestelde vragen

U mag de eerste drie maanden niet meer reageren op het woningaanbod van Woonkeus Stedendriehoek.

Het aanvragen van urgentie kost € 30,00. U betaalt bij de corporatie waar u urgentie aanvraagt. U kunt alleen per pin betalen. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Is er sprake van een noodsituatie in uw persoonlijke situatie die niet verwijtbaar is? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een urgentieverklaring. Er wordt ook gekeken naar uw eigen verantwoordelijkheid. Meer informatie leest u op de website van Woonkeus Stedendriehoek.

Ja, u moet zelf reageren op het aanbod.

Reageer op het aanbod en vooral op lotingwoningen als u nog niet lang staat ingeschreven. Of zoek op de particuliere markt naar een woning.